Pakettipalvelut

Tärkeitä tietoja


Paketin noutaminen

Pidäthän saamasi ilmoitusviestin tallessa siihen asti, kun pakettisi on noudettu noutopisteestä.

Varaa oman paketin noutamiseen mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä varmuudeksi saapumisilmoitus helposti saataville.

! Asiamiespisteen pakettien säilytysalue on vain henkilökunnalle sallittua aluetta. !

Toisen henkilön paketin noutaminen

Kun tahdot valtuuttaa toisen henkilön noutamaan pakettisi asiamiespisteestä, välitä hänelle saamasi ilmoitusviesti, sekä opasta ottamaan henkilöllisyystodistus mukaan. Viesti riittää todistamaan, että kyseisellä henkilöllä on lupa noutaa sinun pakettisi. 

Tulevaisuudessa pakettiautomaateilta tutut noutokoodit tulevat käyttöön myös muihin noutopisteisiin. Tällöin henkilöllisyystodistuksia ei enää tarvita, vaan koodia välittelemällä saat valtuutettua toisen henkilön noutamaan pakettisi. Poikkeuksena henkilökohtaisesti luovutettavat lähetykset, joita toinen henkilö ei voi noutaa minkään laisella valtakirjalla. 

Noutopisteen muutos

Kun olet tilannut pakettisi johonkin muuhun alueemme noutopisteistä, kulkee se silti asiamiespisteen kautta, kuten paketin seurantakin näyttää. 

Paketin noutaminen "välistä" kuitenkaan ei ole mahdollista ilman asianmukaisia toimenpiteitä.

Jos pakettisi on kiireellinen ja se tulisi saada noudettua välistä, tulee sinun olla yhteydessä paketin lähettäjään, joka voi laittaa pyynnön eteenpäin. Asiamies ei voi luovuttaa pakettia niin sanotusti kesken matkan, jos kyseistä menettelyä ei ole noudatettu. Paketti on matkalla ollessaan lähettäjän omaisuutta, siksi näin on toimittava.

Sama menettely pätee tilanteessa, jossa pakettisi on päätynyt väärään pisteeseen. Eli pakettisi on esimerkiksi laitettu tuotteena johon ei voi valita Kihniön noutopistettä, vaan se tulee Parkanoon - huolimatta siitä, että asut huomattavasti lähempänä Kihniön noutopistettä. Emme tällöin voi vaihtaa paketin tuotelajia ilman lähettäjän käskyä siihen. 

Jakopaketit 

Jos lähetykselläsi on jakelu, tuodaan se sinulle perille asti kotiin tai esimerkiksi yritykseesi. Jakopaketeissa on kahta erilaista tuotetta, joilla on asiakkaan kannalta paljonkin merkitystä:

Kotijakelu : Kun lähetys saapuu meille, saat siitä ilmoitusviestin, jossa neuvotaan sinua sopimaan paketille toimitusaika - ja näin sinun tulee tehdä. Järjestelmä antaa sinun valita aikaisintaan seuraavan arkipäivän. Kuitenkin soittamalla meille riittävän ajoissa, voimme vielä saada paketin saman päivän jakokuormaan. Jakeluaika on muutoinkin mahdollista sopia puhelimitse kanssamme, jos sinulla ei esimerkiksi ole älypuhelinta. 

Jakopaketti : Tavallinen jakopaketti toimitetaan sinulle ilman erillistä sopimista arkena klo 8-16 välillä. Tavallisesti meidän toimitusaikamme sijoittuu n. klo 10 - 15 välille. Jakopakettia yritetään toimittaa kerran, jolloin asiakas pyritään tavoittamaan paikan päältä ja tarvittaessa puhelimitse. Mikäli sinua ei tavoiteta, ohjautuu paketti sinua lähimpään noutopisteeseen. Monissa tapauksissa sinulla on vaihtoehtona valita tuotteeksi myös jakelu ilman kuittausta. 

Pakettien säilytysaika

Paketteja säilytetään noutopisteessä 7 vuorokautta. Rekisteröityneenä Matkahuollon asiakkaana sinulla on mahdollisuus ostaa paketillesi lisää säilytysaikaa Matkahuollon nettisivuilta. Lisäaikaa voit ostaa 7, 14 tai 21 vuorokautta kerralla. Lisäaikaa et voi ostaa paketille, jonka noutopiste on automaatti. 

Saapumisilmoituksessa mainitaan paketin viimeinen säilytyspäivä - sinä päivänä sinun on vielä mahdollista noutaa pakettisi. Lähetys palautuu seuraavana päivänä. Paketin lähettäminen

Pakkaathan lähettämäsi tuotteet aina huolellisesti, varsinkin jos sisältö on herkkää. Tuote tulee suojata niin, että se kestää käsittelyn matkansa varrella. Tarkemmat ohjeet lähetyksen pakkaamisesta löydät Matkahuollon sivuilta: https://www.matkahuolto.fi/paketit/pakkaaminen . 

Lähetykseen on ostettavissa lisäpalveluna "Varoen käsiteltävä"-palvelu, jolloin paketti tarroitetaan asianmukaisin tarroin ja sitä käsitellään varoen.

Huomioithan pakettia lähettäessä mahdollisen laatikon koon, jotta et maksa tyhjästä tilasta. Lähetyksen hinta määrittyy kuluttaja-asiakkailla paketin koon mukaan, joten pientä tuotetta ei kannata pakata suureen laatikkoon. Kauttamme voit lähettää enintään 35 kg painoisen paketin.

Lähetyksen voit tehdä myös helposti valmiiksi netissä tai Matkahuollon Paketit-sovelluksella. Pakettien koot, hinnastot ja rajoitteet löydät helposti Matkahuollon sivuilta: https://www.matkahuolto.fi/paketit . Sivusto ja sovellus ohjeistavat hyvin paketin lähetyksessä. 

Vastaanottajan tiedoista matkapuhelinnumero on tärkeä, sillä automaattinen ilmoitusviesti paketin saapumisesta lähtee pääosin tekstiviestitse. Joten olethan tarkkana, että annat oikean puhelinnumeron. Mikäli vastaanottajalla ei esimerkiksi ole matkapuhelinta, voit vaihtoehtoisesti antaa sähköpostiosoitteen ja ilmoitus lähtee sähköpostitse. 

Asiakaspalautukset Matkahuollon kautta

Monella yrityksellä on sopimus Matkahuollon kanssa, jolloin asiakaspalautukset hoituvat helposti meidän kauttamme. Palautuksiin on kuitenkin muutama eri tapa, joten luethan yritykseltä saamasi palautusohjeet huolellisesti.

Kun palautusohjeissa mainitaan palautuslupatunnus (joka alkaa 95__), huolehdi tämä tunnus mukaasi, kun tulet tekemään palautusta.

Jotta voimme tehdä vastaanottajan maksaman asiakaspalautuksen, tulee sinulle olla siihen tarvittavat tiedot mukana. Tarvitset siis palautustunnuksen, aktivointikoodin tai sopimusnumeron. 

Vastaanottaja maksaa lähetyskulut 

Käteispakettia lähettäessä lähettäjä maksaa aina lähetyskulut. Lokakuun 2022 alusta astui voimaan muutos, jossa poistettiin mahdollisuus maksaa lähetyskulut pakettia noudettaessa.

Vastaanottaja voi maksaa lähetyskulut ainoastaan siinä tapauksessa, jos vastaanottajalla on luottosopimus Matkahuollon kanssa. Tällöin lähettäjällä tulee olla tiedossa vastaanottajan sopimusnumero tai palautustunnusVain tällä tavoin voimme varmistua siitä, että kustannuksiin on vastaanottajan suostumus. 

Bussiennakko-palvelu on yhä käytössä, kuitenkaan lähetys- ja bussiennakkokuluja ei voi liittää mukaan lähetykseen. Lähettäjän tulee siis maksaa lähetyskulut ja bussiennakkomaksu (+10€). Kuitenkin tietysti lähetyskulut voi lisätä bussiennakon summaan, jolla tapaa vastaanottaja maksaa myös lähetyskustannukset lähettäjälle. 

Näytelähetykset

Lähettäessäsi pakettia virastoille tai vastaaville tahoille (esim. näytteet), huolehdi vastaanottajalta riittävä ohjeistus paketin lähetykseen. Onko paketin oltava pikalähetys, mahdollinen viite sekä vastaanottajan sopimusnumero ja muut tarvittavat tiedot. Näin asiointi helpottuu huomattavasti, sillä tarvitsemme kaikki nämä tiedot jotta lähetys sujuisi mutkattomasti. 


Lähetyksen seuranta

Voit seurata pakettejasi lähetystunnuksen avulla Matkahuollon nettisivuilta tai Paketit-sovelluksesta. 

Asiamiespisteessä katsomme myös mielellämme missä pakettisi on, mutta tarvitsemme myös lähetystunnuksen löytääksemme paketin järjestelmästä.  

Lähetystunnuksen saat mahdollisen lähetysilmoituksen yhteydessä. Paketin ollessa peräisin yksityishenkilöltä, voit pyytää lähetystunnuksen häneltä - hän on saanut sen paketin lähetyksen yhteydessä.


Postnord

Postnordin lähetysten päätyminen Kihniön Maurintorin noutopisteeseen on aiheuttanut runsaasti hämmennystä. Meillä ei kuitenkaan valitettavasti ole valtaa tämän asian suhteen, sillä kyse on täysin Postnordin omasta toiminnasta. 

Postnord ja Matkahuolto tekevät joissain määrin yhteistyötä, mutta ovat kuitenkin kaksi täysin erillistä yritystä. Postnord on aloittanut suoratoimitukset alueellamme Kihniön Maurintorille, eli he vievät paketit sinne suoraan itse kuljettamatta niitä Matkahuollon pisteiden kautta. 

Parkanon noutopisteisiin (S-Market, K-Supermarket ja R-Kioski) me toimitamme paketit yhä yhteistyössä. Kuitenkin nämä Kihniölle menevät paketit eivät tule meidän kauttamme, vaan sen noutopisteen valinta ja toimitukset ovat täysin Postnordista riippuvaisia. Kihniölle joutuneen Postnordin paketin kanssa Matkahuollon asiakaspalvelu ei siis voi auttaa teitä, vaan suosittelemme olemaan yhteydessä Postnordin asiakaspalveluun ja pyytämään paketin siirtoa Parkanon pisteisiin.

Ymmärrämme tilanteen ikävyyden, sillä monien Parkanolaisten paketit menevät Kihniölle ilman heidän pyyntöään tai suostumustaan. Suosittelemme laittamaan asiasta palautetta Postnordille. 


UPS Access Point 

Ruusperilla sinua palvelee myös UPS Access Point-palvelut, eri UPS-pakettien nouto- ja lähetyspiste. Meiltä voit noutaa UPS-lähetyksesi, kun valitset noutopisteeksi Ruusperin, sekä lähetyksen joka tuodaan meille, kun sinua ei ole tavoitettu annetusta osoitteesta. 

Meiltä voit myös lähettää valmiin UPS-lähetyksen, johon olet joko saanut osoitekortin vastaanottajalta tai tehnyt itse lähetyksen netissä. Luethan lähetystä tehdessäsi ohjeistukset tarkasti, jotta lähetyksessäsi on kaikki tarvittavat asiakirjat. Moneen maahan vaaditaan esimerkiksi kolme (3) kopiota kauppalaskusta lähetyksen mukaan. UPS:n lähetyspalvelussa voit luoda kauppalaskun lähetyksen teon yhteydessä. Kauppalaskun latauslinkki aukeaa samalle sivulle kuin rahtikirjan latauslinkki, kun olet tehnyt ja maksanut lähetyksen. 

Voimme myös tulostaa sinulle tarvittavat asiakirjat, jos olet lähettämässä UPS-lähetystä eikä sinulla ole käytettävissäsi tulostinta. Tässä tapauksessa ole meihin yhteydessä, jotta saamme varmistettua kaikkien tarvittavien asiakirjojen välityksen meille asti. 

Voit myös lähettää asiakaspalautuksen ilman valmista osoitekorttia kauttamme, jos sinulla on vastaanottajalta saatu toimiva koodi UPS:lle, jolla saamme asiakastiedot noudettua. Luethan aina asiakaspalautusta tehdessäsi palautusohjeet huolellisesti. 

2022 Ruusperi 

Ruusperi Tmi
3231183-1 
 
Parkanontie 64           
39700 Parkano

info.ruusperi@gmail.com
040 179 6000

Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!